Nieuws

Belangrijk nieuws!!! Zorgverzekering 2019

Belangrijk nieuws!!! Zorgverzekering 2019

Beste patiënten van Praktijk voor Fysiotherapie Visser,

Anders dan u van ons gewend bent zullen wij voor 2019 met 4 verzekeraars géén contracten meer afsluiten. De reden hiervoor lichten wij graag voor u toe. Zoals u wellicht zult hebben gemerkt in de landelijke media staat de Fysiotherapeutische zorg in Nederland onder druk door o.a.:

  1. Achtergebleven tarieven, de afgelopen 13 jaar zijn de tarieven binnen de Fysiotherapie nauwelijks aangepast.
  2. Worden er steeds meer administratieve handelingen verwacht van de Fysiotherapeut zonder dat deze financieel gecompenseerd
  3. Worden door een aantal zorgverzekeraars klant tevredenheid enquêtes gebruikt als afrekeninstrument voor het al dan niet verkrijgen van een beter contract.
  4. Worden er meetmethoden gebruikt (behandelindexen) die voor ons niet transparant zijn en bovendien niets zeggen over

Praktijk voor Fysiotherapie Visser heeft kwalitatieve Fysiotherapeutische zorg hoog in het vaandel staan, waarbij u als onze patiënt centraal staat. Binnen de contractvoorstellen van een aantal zorgverzekeraars komt onze eigen kwaliteitsstandaard in het gedrang door o.a. bovengenoemde punten.

Als praktijk hebben wij daarom besloten om met 4 van deze verzekeraars de contracten voor 2019 niet langer te accepteren.

Op dit moment voldoen voor ons Caresq, de Friesland, Zorg en Zekerheid & Eno ( Salland, Energiek en Salland Zorgdirect) en Zilveren Kruis Achmea (met o.a. FBTO, Interpolis, Avéro Achmea, IAK ,Aevitae, Prolife, Kiemer, OZF, ZieZo, IK! en YouCare.nu) niet aan onze kwaliteitseisen en de bovengenoemde punten. Met deze verzekeraars hebben we dus géén contract.

Dit betekent dat uw behandeling niet volledig meer wordt vergoed door uw verzekeraar. U zult moeten bijbetalen per behandeling. Natuurlijk bent u vrij om voor 2019 op zoek te gaan naar een andere verzekeraar. Met alle overige zorgverzekeraars hebben wij wel een contract afgesloten!

Wij hopen uiteraard dat deze zorgverzekeraars in de toekomst tot een ander inzicht zullen komen en met een contractvoorstel komen op basis van wederzijds vertrouwen en respect.

Praktijk voor Fysiotherapie Visser