Oncologische revalidatie

Kanker is een veelvoorkomende ziekte. Tijdens of na een periode van kanker krijgen patiënten te maken met veelvoorkomende gezondheidsproblemen zoals vermoeidheid, pijn, bewegingsbeperkingen of conditieverlies. De problemen kunnen ontstaan door de ziekte zelf of als gevolg van de behandeling tegen kanker.

Onder andere kan (chronische) vermoeidheid een hardnekkige klacht zijn bij patiënten die behandeld zijn voor kanker. Fysieke training is dan juist effectief voor het verminderen van deze vermoeidheid. Naast vermoeidheid, kan pijn van grote invloed zijn op de kwaliteit van leven en beperkingen in het dagelijks functioneren. Bij de behandeling van pijn na kanker kunnen we gebruik maken van pijneducatie, stress- en slaapverbeterende technieken (stress- en slaapmanagement) en oefentherapie.

Te weinig of niet bewegen kan deze negatieve effecten van een behandeling tegen kanker versterken en onderhouden. Een goede en belangrijke reden om in beweging te komen en te blijven tijdens het behandeltraject van kanker en de jaren daaropvolgend.

Onze collega Ellen Temmink zal in overleg met u een zorgvuldig behandelplan opstellen voor een zo optimaal mogelijke revalidatie. Mocht u meer informatie nodig hebben dan kunt u haar mailen of een afspraak maken voor een fysiotherapeutisch consult.